Znanstveni espresso: razgovarajmo o aktualnim znanstvenim temama

Znanstveni espresso: razgovarajmo o aktualnim znanstvenim temama

utorak, 19. ožujka u 12 sati, u caffe baru Tinel



U okviru obilježavanja 50 godina Sveučilišta u Splitu održat će se panel rasprava Znanstveni espresso.

Pozivamo vas da nam se pridružite u utorak, 19. ožujka u 12 sati, u caffe baru Tinel (Cvite Fiskovića 3) i u opuštenoj atmosferi, uz šalicu kave, poslušate stavove stručnjaka o aktualnim znanstvenim pitanjima na moderiranim panel raspravama (moderatorica panela Pinija Poljaković).

Kako je umjetna inteligencija promijenila našu svakodnevnicu i kakvog će utjecaja imati na budućnost? Kako možemo iskoristiti umjetnu inteligenciju za unaprjeđenje poslovanja? Prijeti li opasnost da će umjetna inteligencija zamijeniti ljudski faktor u poslovanju?

Prva panel rasprava održat će se na temu Umjetna inteligencija: prilike i prijetnje, a o njoj će razgovarati stručnjaci prof. dr. sc. Saša Mladenović s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, prof. dr. sc. Darko Stipaničev s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, izv. prof. dr. sc. Željana Bašić sa Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti te izv. prof. dr. sc. Marita Brčić Kuljiš s Filozofskog fakulteta.


Kako ubrzan način života utječe na zdravstveno stanje mladih? Koliko su mladi danas zdravstveno pismeni? Na koji način možemo povećati svijest o važnosti zdrave prehrane, hidratacije i tjelovježbe? Kakav je utjecaj stresa na naše zdravlje?

Tema drugog panela su (Ne)zdrave životne navike, a sudionice su doc. dr. sc. Tina Poklepović Peričić, dr. med. dent. s Medicinskog fakulteta, dr. sc. Diana Aranza, mag. med. tehchn. sa Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija te dr. sc. Barbara Gilić Škugor s Kineziološkog fakulteta.

 

Izvor:UNIST

Ispiši stranicu